PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Co potřebujeme na těsto?
500 g hladké mouky
300 ml horké vody
1 lžíce řepkový olej
Špetka soli
Nejlepší je dát do mísy mouku, olej, sůl a postupně přimíchávat horkou vodu. Ať těsto zhoustne. Použijeme ruce a vše důkladně prohněteme do hladka. Těsto necháme půl hodiny odpočívat v chladu.
Co potřebujeme na náplň?
1 kg kysaného zelí
2 mrkve
40 g sušených hub
2 cibule
Bobkový list
Pepř
Kmín
Sójová omáčka
Čerstvý tymián
Řepkový olej
Namočíme houby do horké vody. Na vysoké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibulku. Pak přidáme houby a koření. Testujeme. Do směsi nastrouháme mrkev přidáme zelí. Nakonec sójovou omáčku. Pokud je sójová omáčka dostatečně slaná nemusíte směs ani solit.
Pak postupujeme následovně. Těsto rozválíme na slabou placku. Vykrajujeme kolečka a doprostřed dáme hromádku směsi. Kolečko přehneme, umačkáme prsty a zafixujeme vidličkou. Hotové pirohy házíme do vroucí vody.
Na Kafkárně jsme si pirohy servírovali s kysanou smetanou a osmahnou cibulkou a koprem.
Dobrou chuť.