PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

preview image

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

 

Co potřebujeme na těsto?

500 g hladké mouky

300 ml horké vody

1 lžíce řepkový olej

Špetka soli

 

Nejlepší je dát do mísy mouku, olej, sůl a postupně přimíchávat horkou vodu. Ať těsto zhoustne. Použijeme ruce a vše důkladně prohněteme do hladka. Těsto necháme půl hodiny odpočívat v chladu.

 

Co potřebujeme na náplň?

1 kg kysaného zelí

2 mrkve

40 g sušených hub

2 cibule

Bobkový list

Pepř

Kmín

Sójová omáčka

Čerstvý tymián

Řepkový olej

 

Namočíme houby do horké vody. Na vysoké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibulku. Pak přidáme houby a koření. Testujeme. Do směsi nastrouháme mrkev přidáme zelí. Nakonec sójovou omáčku. Pokud je sójová omáčka dostatečně slaná nemusíte směs ani solit. 

 

Pak postupujeme následovně. Těsto rozválíme na slabou placku. Vykrajujeme kolečka a doprostřed dáme hromádku směsi. Kolečko přehneme, umačkáme prsty a zafixujeme vidličkou. Hotové pirohy házíme do vroucí vody. 

Na Kafkárně jsme si pirohy servírovali s kysanou smetanou a osmahnou cibulkou a koprem.

 

Dobrou chuť.