JABLEČNÉ PYRÉ

preview image

JABLEČNÉ PYRÉ

TADEÁŠ KYNCL

 

5kg jablek    

1kg cukru    

4ks celé skořice 

1 balíček mleté skořice 

 

Připravíme si kastrol a naplníme ho zhruba z 20% vodou a přidáme vyjadřená jablka nakrájená na osminky. Přisypeme cukr (na velký kastrol můžeme použít od pul kila do dvou kil) podle toho, jak kompot máme rádi sladký (obsah cukru i ovlivňuje trvanlivost kompotu čím více tím nám déle vydrží) směs necháme vařit, až nám jablka změknou přidáme skořici mletou i celou. Poměry můžeme měnit podle zkušenosti a toho jaká máme jablka. Směs necháme vařit dokud se nám jablka nerozvaří.

 

Během vaření můžeme přidávat další dávky jablek tím dostaneme konzistenci, kdy máme jak rozvařené pyré, tak i celé kousky jablek ideální do jogurtu.